Е-genocide


Харчові добавки – геноцид надлишкового населення планети

Харчові добавки (їх відомо кілька сотень) – простий і дешевий спосіб надати продукту привабливий вигляд і колір, підсилити її смак, а також продовжити термін його зберігання.
Раніше, назви цих хімічних речовин писали на етикетках продуктів повністю, але вони займали так багато місця, що в 1953 році в Європі вирішено було замінити повні назви хімічних харчових добавок однією літерою (індексом Е – від Europe) з цифровими кодами.
По даній системі харчові добавки діляться на групи за принципом дії. Група визначається по першій цифрі, зазначеної після букви E.
Е100 – Е182 Барвники. Підсилюють колір продукту.
Е200 – Е299 Консерванти (подовжують термін придатності продукту). Хімічно стерилізують добавки. Захищають від мікробів, грибків, бактеріофагів.
Е300 – Е399 Антиокислювачі (уповільнюють окислення, наприклад, від прогорання жирів і зміни кольору; за дією схожі з консервантами
Е400 – Е499 Стабілізатори (зберігають задану консистенцію продукції). Згущувачі – підвищують в’язкість.
Е500 – Е599 Емульгатори (підтримують однорідну суміш незмішуваних продуктів, наприклад води й олії). По дії схожі на стабілізатори)
Е600 – Е699 Підсилювачі смаку і запаху
Е700 – Е899 зарезервовані номери
E900 – E999 Піногасники (попереджають або знижують утворення піни). Антифламінги та інші речовини
До найбільш поширених харчових добавок відносяться консерванти і антиокислювачі.
Барвники
заборонені:Е121 (цитрусовий червоний барвник) і Е123 (барвник амарант). Вони зазвичай містяться в солодкій газованій воді, солодощах, кольоровому морозиві. Можуть сприяти утворенню злоякісних пухлин.

 

Консерванти
Консерванти і стабілізатори діють на кшталт антибіотиків. Консерванти забезпечують припинення будь-якого біологічного життя в продукті. У середовищі, у якому є такий препарат життя стає неможливим і бактерії гинуть, що довше зберігає продукт від псування. Людина складається з величезної кількості самих різних клітин і володіє великою масою (в порівнянні з одноклітинним організмом), тому на відміну від одноклітинних організмів не гине від вживання консерванту (у деяких випадках, ще й тому, що соляна кислота, що міститься в шлунку, частково руйнує консервант). Однак сьогодні споживання консервантів в їжі досягло таких обсягів, що вони накопичуються до критичної маси за лічені роки. Це призводить до мутацій різних органів, відмови життєво важливих систем, появі хронічних захворювань і появи ракових пухлин. Також масове споживання консервантів у щоденному раціоні призвело до такого дивовижного ефекту, як зупинка розкладання тіл померлих, виявленому в останнє десятиліття на цвинтарях у США, Канаді, Англії, Франції та Німеччини. Один з найбільш небезпечних – консервант Е240 (формальдегід) може бути присутнім в консервах (гриби, компоти, варення, соки тощо). Він же – формалін (у вигляді розчину). 

Є хімічні сполуки, які вважаються не небезпечними і дозволені до застосування в усьому світі. Однак, наскільки доречно говорити про їх нешкідливості, якщо їх максимально допустима добова доза не повинна перевищувати 5 мікро грамів на 80 кг людського ваги, у той час, як з однією тільки палицею сухої ковбаси людина споживає до 30 мікро грамів. Ось одні з найпоширеніших: Е250 – нітрит натрію, Е251 – нітрат натрію, Е252 – нітрат калію

Без цих добавок неможливо уявити собі ковбасні вироби. У процесі обробки ковбасний фарш втрачає свій ніжно-рожевий колір, перетворюючись у сіро-буру масу. Тоді в хід йдуть нітрати і нітрити, і от з вітрини на нас “дивиться” вже варена ковбаса кольору парної телятини. Нітродобавки містяться не тільки у ковбасних виробах, а й у копченої риби, шпротах, консервованого оселедця. Додають їх і в тверді сири, для попередження спучування. Людям, які страждають від захворювань печінки, кишечника, дисбактеріозом, холециститом рекомендується виключити з раціону продукти, що містять ці добавки. У таких людей частина нітратів, потрапляючи в шлунково-кишковий тракт, перетворюється в більш токсичні нітрити, які у свою чергу, утворюють досить сильні концерогени – нітрозоаміни, які ведуть до катастрофічного руйнування здоров’я. 

Емульгатори
Емульгатори найчастіше представлені мінеральними речовинами, наприклад: Е500 – сода (гідрокарбонат натрію); Е507 – соляна кислота; Е513 – сірчана кислота.
Цукрозамінники
Останнім часом все більшу популярність здобувають різні замінники цукру, ці добавки позначаються кодами Е954 – сахарин. Е952 – цикламанова кислота і цикламати, Е950 – ацесульфан калію, Е951 – аспартам, Е968 – ксиліт. Ці речовини, різною мірою, несприятливо впливають на печінку. Уникайте продуктів, що містять такі добавки протягом півроку після перенесеного гепатиту. Обережно треба ставитися і до ксиліту. Він може стати причиною дисбактеріозу.

Безпечні “Е”

По справжньому (а не офіційно) нешкідливими можна назвати лише невелика кількість харчових добавок, але навіть їх лікарі не рекомендують вживати дітям до 5 років.
Е100 – куркумін (барвник), може міститися в порошку керрі, соусах, готових стравах з рисом, варення, кандірованих фруктах, рибних паштетах
Е363 – бурштинова кислота (підкислювач), міститься в десертах, супах, бульйонах, сухих напоях
Е504 – карбонат магнію (розпушувач тіста), може міститися в сирі, жувальної гумки, і навіть у харчовій солі – абсолютно безпечний.
Е957 – тауматин (підсолоджувач) може міститися в морозиві, сухофруктах, жувальній гумці без цукру.
Особливо шкідливі і заборонені харчові добавки Е:
Е 102; Е 104; Е 110; Е 120; Е 121; Е 122; Е 123; Е 124; Е 127; Е 128; Е 129; Е 131; Е 132; Е 133; Е 142; Е 151; Е 153 ; Е 154; Е 155; Е 173; Е 174; Е 175; Е 180; Е 214; Е 215; Е 216; Е 217; Е 219; Е 226; Е 227; Е 230; Е 231; Е 233; Е 236; Е 237; Е 238; Е 239; Е 240; Е 249 … Е 252; Е 296; Е 320; Е 321; Е 620; Е 621; Е 627; Е 631; Е 635; Е 924 а- b; Е 926; Е 951; Е 952; Е 954; Е 957

 

Фахівці Росспоживнагляду вважають небезпечними такі добавки:

Е102, Е110, Е120, Е124, Е127, Е129, Е155, Е180, Е201, Е220, Е222, Е223, Е224, Е228, Е233, Е242, Е270, Е400, Е401, Е402, Е403, Е404, Е405, Е501, Е502, Е503, Е620, Е636 і Е637. У список дуже небезпечних занесені Е123, Е510, Е513 і Е527, однак з невідомих причин вони до цих пір не заборонені. Підозрілими названі добавки Е104, Е122, Е141, Е150, Е171, Е173, Е241 і Е477.
Бензоат натрію (Е 211)
Натрієва сіль бензойної кислоти виконує досить важливу функцію консерванту – перешкоджає бродінню соків, не дає розмножуватися бактеріям. Її додають у газовану воду і чіпси, в м’ясо і кетчуп. Тривале вживання Е 211 в їжу може призвести до порушень в обміні речовин і викликати рак.
Аспартам (Е 951)
Цей підсолоджувач і підсилювач смаку замінює цукор в продуктах для діабетиків. Аспартам додається в жуйки, напої, консерви, приправи і т.д. Але вже кілька років в Америці, де він застосовується дуже широко, йде кампанія по забороні Е 951. Продукти з додаванням аспартама можуть викликати мігрень, висип на шкірі і погіршення мозкової діяльності
Глютамат натрію (Е 621)
Хімікат під назвою глютамат натрію надає страві смак і запах м’яса (його додають у бульйонні кубики для підсилення смаку). Якщо перевищити норму (висипати в чашку з локшиною кілька пакетиків) – можна отруїтися. В Америці, в рік трапляються сотні тисяч подібних отруєнь.

Список FAO

Класифікація харчових добавок в системі Codex Alimentarius, розроблена Міжнародною організацією по харчових продуктах і сільського господарства (FAO) при ООН. Всі ці дані доведені до відома виробників продуктів, але оскільки FAO – організація громадська, її інформація носить лише рекомендаційний характер.
* Е103, Е105, Е121, Е123, Е125, Е126, Е130, Е131, Е142, Е153 – барвники. Містяться в солодкій газованій воді, льодяниках, кольоровому морозиві. Можуть призвести до утворення злоякісних пухлин.
* Е171-173 – барвники. Містяться в солодкій газованій воді, льодяниках, кольоровому морозиві. Можуть призвести до захворювань печінки і нирок.
* Е210, Е211, Е213-217, Е240 – консерванти. Є в консервах будь-якого виду (гриби, компоти, соки, варення). Можуть призвести до утворення злоякісних пухлин.
* Е221-226 – консерванти. Використовуються при будь-якому консервуванні. Можуть призвести до захворювань шлунково-кишкового тракту.
* Е230-232, Е239 – консерванти. Містяться в консервах будь-якого виду. Можуть викликати алергічні реакції.
* Е311-313 – антиоксиданти (антиокислювачі) Є в йогуртах, кисломолочних продуктах, ковбасних виробах, вершковому маслі, шоколаді. Можуть викликати захворювання шлунково-кишкового тракту.
* Е407, Е447, Е450 – стабілізатори і загусники. Містяться в варення, джему, згущеному молоці, шоколадному сирі. Можуть викликати захворювання печінки та нирок.
* Е461-466 – стабілізатори та загусники. Є в варення, джему, згущеному молоці, шоколадному сирі. Можуть викликати захворювання шлунково-кишкового тракту.
* Е924a, Е924b – піногасники. Містяться в газованих напоях. Можуть призвести до утворення злоякісних пухлин.
Добавки, шкідливі для шкіри:
E151 E160 E231 E232 E239 E951 E105
Ракоутворюючі добавки:
E131 E142 E153 E210 E211 E212 E213 E214 E215 E216 E219 E230 E240 E249 E252 E280 E281 E282 E283 E330 E954
Виключно небезпечні добавки:
E123 E510 E513 E527
Добавки, які викликають розлад шлунку:
E338 E339 E340 E341 E450 E451 E452 E453 E454 E461 E462 E463 E465 E466
Добавки, що впливають на артеріальний тиск:
E154 E250 E251
Добавки, які викликають висип:
E310 E311 E312 E907
Добавки, які викликають кишкові розлади:
E154 E343 E626 E627 E628 E629 E630 E631 E632 E633 E634 E635
Добавки, які викликають злоякісні пухлини:
Е103, Е105, Е121, Е123, Е125, Е126, Е130, Е131, Е142, Е152, Е210, Е211, Е213-217, Е240, Е330, Е447.
Добавки, які викликають захворювання шлунково-кишкового тракту:
Е221-226, Е320-322, Е338-341, Е407, Е450, Е461-466.
Небезпечні алергени:
Е230, Е231, Е232, Е239, Е311-131.
Добавки, які викликають хвороби печінки і нирок:
Е171-173, Е320-322.
З 1 березня 2005 року заборонено застосування консервантів Е216 і Е217.
Висновки:
Уважніше читайте написи на етикетках. Не дивлячись, цілком можна купити крохмаль зі смаком, запахом і кольором ковбаси. Деякі добавки шкідливі тільки у великих кількостях але, концерогени мають властивість накопичуватися в організмі. Так що, з часом це дасть про себе знати.
Будь-яка модифікація продуктів робить їх потенційно небезпечними для здоров’я. Вживання синтетичних підсилювачів смаку і кольору – це обман власного організму.
Якщо ви бачите продукти з великим терміном зберігання – це ознака того, що там багато консервантів, які вбили не тільки бактерії розкладання, але і неминуче почнуть вбивати ваші власні клітини.
http://volya.org.ua/
Advertisements

The URI to TrackBack this entry is: https://macleon1976.wordpress.com/2010/11/07/e-genocide/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentЗалишити коментар

  1. […] черезЕ-genocide « Leon\’s blog, UN community. […]


Залишити відповідь

Заповніть поля нижче або авторизуйтесь клікнувши по іконці

Лого WordPress.com

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис WordPress.com. Log Out / Змінити )

Twitter picture

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Twitter. Log Out / Змінити )

Facebook photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Facebook. Log Out / Змінити )

Google+ photo

Ви коментуєте, використовуючи свій обліковий запис Google+. Log Out / Змінити )

З’єднання з %s

%d блогерам подобається це: